Domácí vaječný koňak recept FitnessPosilovna.cz

Domácí vaječný koňak recept

Domácí vaječný koňak recept - zdravý a bezlaktózový recept

Jednoduchý recept v 5. krocích na zdravější bezlaktózový domácí vaječný koňak s převařenými žloutky. A Salmonela nemá šanci!

 

Neumíte si vánoce bez vaječného koňaku představit? My v redakci také ne! A jelikož žijeme zdravě a kolegyně do toho také alergii na laktózu, rozhodla se s vámi podělit o zdravější bezlaktózovou variantu vaječného koňaku.

Salmonely se bát v žádném případě nemusíte, vaječné žloutky jsou v receptu převařeny.

Domácí vaječný koňak recept

Suroviny na domácí vaječný koňak:

- 500ml kokosového mléka
- 250ml rumu
- 4 žloutky
- 5-10 lžící javorového sirupu
- 1 vanilkový lusk
- 1 lžička mandlový extrakt

Jak udělat domácí vaječný koňak?

1. Ve velkém hrnci rozmíchejte kokosové mléko, rum, mandlový extrak a přidejte střed vanilkového lusku. Nechte směs na vaječňák pomalu přivést lehkému varu cca 70-80 stupňů.

2. V míse si vyšlehejte žloutky s javorovým sirupem dokud se neobjeví malé bublinky a směs nezesvětlá.

3. Do vyšlehaných žloutků přidejte trochu mléčně směsy na vaječňák a promíchejte.

4. Potom žloutky pomalu přelívejte do hrnce za stálého míchání a znovu nechte privést k lehkému varu cca 70-80 stupňů a sundejte ze sporáku.

5. Zchladlý vaječný koňak nalijte do uzavírací láhve a dejte vychladit do ledničky na několik hodin.

Vaječný koňak podávejte posypaný skořicí, je výborný! Přejeme pohodovou vánoční pohodu u skleničky vaječného koňaku.

Domácí vaječný koňak s pravou vanilkou
TIP: Vanilkový lusk opatřně nařízněte, rozebřete a nožem seškrábněte střed 

 

Publikováno: 2020-12-21




Diskuze